Tilläggstjänster

Till de tjänster som erbjuds av Nordic Peak finns möjligheten att komplettera med tilläggstjänster. Vilka tilläggstjänster som är aktuella beror bland annat på vilken tjänst de kombineras med, samt huruvida tjänsten kör i Nordic Peaks IT-miljö (som molntjänst) eller i kundens IT‐miljö.

De flesta av tilläggstjänsterna ingår redan till viss grad om tjänsten levereras som molntjänst. Om tjänsten har installerats i kundens IT-miljö kan det ändå finnas möjligheter till att komplettera med tilläggstjänster. Det beror främst på organisatoriska och tekniska förutsättningar, och varierar från fall till fall.

Nedan följer ett antal tilläggstjänster med en sammanfattande beskrivning. Kontakta Nordic Peak för ytterligare information.

Support

Till de flesta molntjänster som erbjuds av Nordic Peak ingår e-postsupport vardagar 8-17. Vid behov finns möjlighet att teckna utökad support via såväl e-post som telefon. Detta ger kunden möjlighet att kontakta Nordic Peak på obekväma tider via både telefon och e-post.

Detaljerad besöksstatistik

För webbaserade tjänster finns möjligheten att se detaljerad besöksstatistik. Nedan är några exempel på de områden som statistiken täcker:

  • Antal unika besökare per timme, dag, vecka, månad och år
  • Antal träffar per timme, dag, vecka, månad och år
  • Antal besök per land (baserat på domän)
  • Mest frekventa besökarna (baserat på IP-adress)
  • Antal träffar från sökrobotar (t.ex. Google)
  • Besökslängd
  • Antal nedladdningar per filtyp
  • Mest besökta sidorna
  • Operativsystem och webbläsare hos besökarna

Extra diskutrymme

I samtliga molntjänster som Nordic Peak erbjuder ingår alltid gott om diskplats. För de lösningar eller tillämpningar som hanterar större datamängder finns möjligheten att komplettera med extra lagringsutrymme.

Backup

Oavsett vilken produkt eller tjänst det gäller så är backup (säkerhetskopiering av data) alltid en viktig förebyggande åtgärd för att upprätthålla informationssäkerhet.

För de flesta molntjänsterna ingår löpande, daglig backup som lagras i tre månader. Intervall och arkiveringstid kan förkortas respektive förlängas för att ytterligare stärka informationssäkerheten.

Systemintegration

I många fall kan det vara önskvärt att integrera de tjänster som Nordic Peak erbjuder med andra system för att exempelvis utbyta information eller möjliggöra "single sign on"-inloggning.