Filarkivet

Filarkivet är en digital tjänst för att enkelt och säkert kunna dela filer mellan olika parter. De uppladdade filerna kan behörighetsstyras och krypteras för största möjliga säkerhet.

  • filöverföring
  • kryptering
  • säkerhet

Filarkivet är en enkel men ändå kompetent tjänst för delning av filer mellan olika parter på ett säkert sätt. Då tjänsten levereras från vår egen serverhall i Sundsvall så kan ni till skillnad från många andra liknande tjänster, känna er trygga med att ingen information lämnar landets gränser.

Tjänsten lämpar sig väldigt bra för filer som kanske inte får plats i ett enkelt e-postmeddelande eller som kräver en högre nivå av säkerhet för att få överföras.

I sitt enklaste förfarande så har man möjlighet att skapa filsamlingar som innehåller ett fritt antal filer. En filsamling får sedan en unik URL som man kan delge andra som behöver kunna ladda ner filen eller filerna i den aktuella filsamlingen.

Lägg till filsamling

I filsamlingen får man även möjlighet att ladda ner hela filsamlingen som en ZIP-fil. Man kan även få information om att filerna kommer att tas bort inom X dagar om man aktiverat inställningen för automatisk rensning.

Visa filsamling

Ovanpå detta finns det sedan ett gäng med olika sätt för att öka säkerheten/begränsa åtkomsten för den specifika filsamlingen.

Förutsatt att man har tillgång inloggning med E-legitimation så kan man tillåta åtkomstbegränsning på personnummer.

Om man har aktiverat en typ av säker åtkomst till filsamlingen så har man även möjlighet att tillåta samarbete i filsamlingen. Personer med åtkomst till filsamlingen kan då lägga till egna filer i ett senare skede.

Kräv personnummer

Om man har för avsikt att använda den för interna syften inom sin organisation och har läst in grupper och användare från t.ex. ett AD så kan man även begränsa åtkomsten på användar- eller gruppnivå enligt bilden nedan.

Kräv användare eller grupper

För ytterligare ett lager av säkerhet så kan man aktivera kryptering av sin filsamling. Man behöver då antingen ange eller generera en nyckel på 16 tecken som man sedan förmedlar på valfritt sätt utanför tjänsten.

Denna nyckel behövs sedan för att kunna öppna filsamlingen igen. Tappas nyckeln bort så finns det ingen möjlighet att återställa filerna i filsamlingen.

Kryptera filsamlingen

Samtliga filsamlingar som man har skapat visas sedan i en överblick på förstasidan.

Lista filsamlingar

Låter detta intressant?

Filarkivet kan levereras som molntjänst med alla de fördelar som det innebär. Alla våra molntjänster levereras från vår egen serverhall i Sundsvall.

Kontakta oss på Nordic Peak om du vill veta mer om Filarkivet eller provköra tjänsten direkt på webben.

Intresserad av denna produkt?

Kontakta oss