Nyheter

Vi utvecklas tillsammans med våra kunder. Här lyfter vi större samarbeten och det som händer hos oss.

Vill du bli vår nästa kollega?

Vi växer så det knakar och söker nu dig som vill vara med på vår resa i utvecklingen av våra produkter, däribland vår marknadsledande e-tjänsteplattform Open ePlatform. Har du ett brinnande intresse för problemlösning och systemutveckling samt har erfarenhet av webb- och javaprogrammering?

Nu söker vi även en produktspecialist som är knutpunkten mellan utvecklare och kund i våra leveranser.

Känner du att du är rätt person för oss, tveka inte att söka!

Läs mer om tjänsterna nedan:

Utvecklare - Sundsvall
https://bit.ly/37O3S3C

Utvecklare - Örnsköldsvik
https://bit.ly/38K3FPr

Produktspecialist - Sundsvall
https://bit.ly/36fX6n4

Produktspecialist - Örnsköldsvik
https://bit.ly/36bQRjY

Taggar: java developer, produktspecialist, webbutvecklare
Publicerad: 2022-04-14 12:59

Koppla era inloggningar till bestämd tillitsnivå

I en kommuns e-tjänsteplattform och ärendehanteringssystem som exempelvis Open ePlatform hanteras ofta de allra känsligaste personuppgifter. Hur säkerställer man att endast behörig personal kan komma åt den – och att de inte riskerar att hamna i orätta händer? Som ett resultat av ett lyckat samarbetsprojekt mellan Vismabolagen Svensk e-identitet och Nordic Peak finns nu en säker och enkel lösning som är direkt kopplad till en bestämd tillitsnivå för informationssäkerhet.

Läs mer om tillitsnivåer här (länk till LoA-artikeln).

Information och inloggning kopplas till en bestämd tillitsnivå

På förfrågan från ett antal kommuner i kommunsamverkan CESAM H (Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Nybro, Oskarshamn, Tingsryd) som anlitar dels Svensk e-identitet för autentisering, dels Nordic Peak för e-tjänsteplattformen Open ePlatform så har nu företagen tillsammans utvecklat en lösning för detta. Resultatet blev en teknisk lösning som kan kopplas till alla typer av inloggningsmetoder som BankID, Freja eID Plus, SITHS PersonID och AD-inloggning. Varje inloggningsmetod kopplas till en viss bestämd tillitsnivå (eller LoA-nivå) direkt i Open ePlatform där informationen i sin tur har informationssäkerhetsklassats. På så sätt kan endast en medarbetare som loggar in med en inloggningsmetod motsvarande tillitsnivå 3 komma åt uppgifter som är klassade enligt samma höga tillitsnivå. Om någon däremot loggar in med en lägre tillitsnivå i ett ärende som kräver en högre nivå meddelas medarbetaren om det via en notis inne i e-tjänsten. 

Vilken lösning som passar respektive kommun beror på aktuell informationsklassning, vilka e-tjänster det gäller och vilka inloggningsmetoder kommunen redan erbjuder medarbetare och medborgare.

Lyckat samarbetsprojekt mellan kunden, Nordic Peak och Svensk e-identitet

Svensk e-identitet och Nordic Peak är IT-företag inom Vismakoncernen som båda ligger i den absoluta framkanten när det gäller autentiseringsmetoder respektive produkter för e-tjänste- och ärendehantering. Tillsammans levererar bolagen digitaliseringstjänster till 119 svenska kommuner.

Läs mer om Svensk e-identitet

Läs mer om Nordic Peak

Taggar: federation, inloggning, loa, open e-platform, press, saml
Publicerad: 2021-06-10 08:10, Ändrad: 2021-06-10 08:10

Ny medarbetare

Nordic Peak fortsätter att växa! Nu har vi glädjen att meddela att ytterligare en Java-utvecklare kommer att börja hos oss. Fredrik Frost börjar den 1 maj och ska sitta på Sundsvallskontoret. Fredrik kommer närmast från Försäkringskassan och är en erfaren Javautvecklare med över 10-års erfarenhet. Välkommen!

Taggar: nyanställd, open e-platform, press
Publicerad: 2021-02-25 10:08, Ändrad: 2021-02-25 15:14

Nordic Peak expanderar och blir ett bolag i Visma koncernen

I år så firar Nordic Peak 10-årsjubileum och de år som gått sedan vi startade verksamheten 2010 har verkligen varit händelserika.

Vi startade Nordic Peak med visionen om att leverera egenutvecklade produkter och tjänster till fast kostnad åt den offentliga sektorn i Sverige. Detta koncept har visat sig vara mycket uppskattat bland våra kunder och vi har hållit fast vid det i alla år.

Hela den här resan började på ett litet kontorshotell i Sundsvall. Sedan dess har tillväxten varit ett faktum och verksamheten har vuxit varje år. Under årens lopp har det byggts nytt huvudkontor och ny serverhall, fler anställda har anslutit och vi har etablerat oss på fler orter i landet.

Som ett led i den fortsatta tillväxten och för att kunna lägga i nästa växel har vi nu gått in i Visma koncernen. Nordic Peak kommer att fortsätta att drivas och utvecklas i nuvarande form, som en fristående organisation, under nuvarande namn men med stöttning av Visma koncernen. Givetvis
med samma personal och under fortsatt ledning av Robert Olofsson och Mattias Hallin.

Våra leveranser fortsätter precis som tidigare och inga avtal behöver skrivas om, alla kunder behåller samma kontaktpersoner hos oss.

Taggar: Press, Visma
Publicerad: 2020-07-03 07:42
Visa fler