Open ePlatform

Open ePlatform är en komplett e-tjänsteplattform för hantering av e-tjänster. Med vår e-tjänsteplattform kan din organisation själv bygga och publicera e-tjänster direkt i webbläsaren.

  • e-tjänster
  • handläggning
  • mina sidor

E-tjänstebyggaren

Skapa och publicera kompletta e-tjänster i webbläsaren utan kunskaper i programmering. E-tjänstebyggaren skapar förutsättningarna för e-tjänsten. Med Steg, Frågor, Regler och Statusar skapar ni den e-tjänst er verksamhet behöver.

E-tjänstebyggaren har ett antal standardfrågor för att skapa de tjänster ni behöver. Har ni behov av andra frågor kan vi utveckla och importera dem till plattformen helt utan avbrott.

Kopplat till frågorna finns ett antal olika regler som styr e-tjänsten dynamiskt beroende på hur användaren svarat på frågorna, självklart även detta direkt i webbläsaren.

Versionshantering gör det väldigt enkelt att förändra e-tjänster utan att störa befintliga ansökningar. Vid en förändring skapas en ny version av e-tjänsten och publiceras antingen direkt eller vid ett specifikt datum. En e-tjänst kan naturligtvis testas noggrant i e-tjänstebyggaren innan publicering.

Mina sidor

Användaren kan följa sina inskickade ärenden eller fortsätta med en påbörjad ansökan via plattformens Mina sidor. När användaren är inloggad på Mina sidor finns möjlighet att se status på sina ärenden och föra en dialog med kommunen/organisationen direkt i anslutning till ett ärende.

Handläggning

Ärenden som skickats in via e-tjänsteplattformen kan handläggas via ett handläggargränssnitt. Tilldela handläggare till ärendena. Handläggaren kan sen exempelvis granska, begära komplettering, ändra status eller fatta beslut i ärendet.

Vilka statusar som finns och vad man kan göra med ärenden i de olika statusarna definieras på varje e-tjänst.

Kopplat till varje ärende är det även möjligt att se fullständig ärendehistorik, skicka meddelanden till den sökande, skriva interna noteringar och mycket mer.

Inloggning till handläggargränssnittet kan självklart kopplas till din organisations Active Directory (AD) för automatisk inloggning (Single Sign On) för era medarbetare.

Fungerar på dator, mobil och surfplatta

E-tjänsteplattformen har ett responsivt gränssnitt, vilket innebär att den fungerar lika bra i mobilen och surfplattan som på datorn.

Inloggning och signering med e-legitimation

I Open ePlatform finns stöd för inloggning med e-legitimation med SAML 2.0. Nordic Peak kan via samarbetspartners erbjuda en komplett e-legitimationslösning utefter behov. Har din organisation redan en e-legitimation på plats går det utmärkt att använda den också såvida den stödjer SAML 2.0.

Ni ställer själva in på varje e-tjänst om den ska kräva inloggning och signering via e-legitimation eller inte.

Dela med andra

E-tjänster kan exporteras och importeras direkt via plattformen, vilket gör det enkelt att flytta en e-tjänst mellan olika installationer. Exempelvis om man vet att någon annan organisation byggt en e-tjänst som man vill återanvända. Alla våra kunder har tillgång till en gemensam katalog, där de kan dela med sig och ta del av färdiga e-tjänster.

Låter detta intressant?

Nordic Peak levererar Open ePlatform till ett fast pris både som molntjänst eller installerad i er lokala IT-miljö.

Är du intresserad av att veta mer eller ha en demo av e-tjänsteplattformen? Ta kontakt med oss på Nordic Peak.

Källkod

Grunden till Open ePlatform som vi utvecklade inom RIGES-projektet (2011-2014) och dess fortsättningsprojekt eSamverkan finns att hämta på http://oeplatform.org.

De tillägg och extrafunktioner som vi utvecklat på initiativ av våra andra kunder finns att hämta här.

Intresserad av denna produkt?

Kontakta oss